Presedintele Partidului Civic Maghiar Mures, Raduly Levente, si sotia lui au murit, marti seara, intr-un accident de circulatie petrecut la Huedin, in judetul Cluj, trasmite NewsIn.

Raduly avea 34 de ani si era medic la Clinica de Neuropsihiatrie din Tg Mures si, impreuna cu sotia si o alta colega, mergeau in Ungaria la un congres.

Sefa Clinicii, dr. Marieta Gabos Grecu, a declarat, miercuri, ca nu ii vine sa creada ca acesta a murit. "Era un tanar de perspectiva, bun profesionist, ambitios", a spus Marieta Grecu. Kiss Istvan, membru in conducerea PCM Mures, a afirmat ca "moartea lui Raduly este o mare pierdere pentru politica si unitatea maghiarilor".

Potrivit unui comunicat al Politiei Cluj accidentul s-a produs din cauza neatentiei soferului, sotia lui Raduly. "S. Ildiko, de 32 ani, din municipiul Targu Mures, conducea autoturismul Seat Cordoba, pe DN 1 E 60, la km 529 + 300 m. In afara localitatii Huedin s-a angajat in efectuarea unei depasiri neregulamentare - in zona de actiune a indicatorului 'Depasirea interzisa' - a autotractorului Renault, inmatriculat in Polonia, condus de B. Jan Antoni, de 49 ani, acrosand acest autovehicul, fiind proiectat apoi pe sensul opus in autoutilitara Iveco, condusa regulamentar de L. Ianos, de 38 ani, din comuna Baciu", se arata in comunicat.