PSD nu participa la semnarea acordului pe salarizarea bugetarilor, a anuntat marti Mircea Geoana, care a sustinut ca gestul social-democratilor e o forma de protest fata de abrogarea ordonantei referitoare la salarizarea bugetarilor, un demers pe care l-a taxat drept "inacceptabil", anunta NewsIn. Si reprezentantii CNSLR Fratia au anuntat ca nu vor semna protocolul cu Guvernul.

Liderul social-democrat Mircea Geoana a precizat ca initial desemnase pe cineva pentru a merge la Guvern, dar ca, dupa gestul incalificabil al Guvernului de a abroga o ordonanta care se afla in traseul legislativ si in atentia CCR, prezenta PSD nu mai e "un lucru pe care sa-l aprobam". Totodata, liderul social-democrat a spus ca, din punctul de vedere al PSD, orice dialog cu acest Guvern, care mai are de stat doua saptamani, trebuie sa inceteze.

"Cred ca este un gest de sfidare a statului de drept fara precedent. Nu am crezut ca o sa asistam la o situatie care sfideaza orice bruma de bun-simt. Domnul Tariceanu, dupa o greseala de neacceptat, a facut una de nesuportat", a declarat Geoana, comentand emiterea noii ordonante de Guvern, care o abroga pe cea prin care majorarile salariale pentru profesori se amana pana in aprilie 2009 si care ar fi trebuit sa intre in dezbaterea Camerei Deputatilor.

Premierul Tariceanu a invitat, marti, la ora 15.00, la Palatul Victoria, liderii sindicali si pe cei politici pentru semnarea protocolului care cuprinde principiile pe care urmeaza sa fie redactata o lege unitara a salarizarii bugetarilor.