Doi romani sunt judecati in Canada pentru santaj si extorcare, dupa ce au terorizat cu telefoane membrii unei familii din Kitchener, amenintandu-i cu moartea si cerandu-le taxa de protectie.

Adrian Tif, de 29 de ani si Viorel Goja, de 37 de ani, sunt judecati de o instanta din Ontario, dupa ce un lucrator in constructii, Peter Catana, din Kitchener, a fost nevoit sa se mute cu familia sa in urma primirii telefoanelor de amenintare de la romani, relateaza publicatia canadiana The Record, citat de Mediafax. Ce doi l-au sunat si i-au cerut 500.000 de dolari. Suspectii l-au sunat si pe fratele acestuia, Sam Catana, si l-au amenintat. Acesta a inceput sa primeasca telefoane din toamna anului trecut.

Sam Catana a afirmat ca un barbat, care vorbea romana, i-a spus ca fratele sau a refuzat sa plateasca taxa de protectie si ca il are pe unul dintre copiii lui Peter.

"Nu ai auzit de mafie? In urma cu doua saptamani am avut ultimul caz, s-a ales praful de el. L-am trimis la Dumnezeu. Urmatoarea va fi fiica lui Peter Catana", ar fi spus suspectul.

Adrian Tif si Viorel Goja sunt judecati pentru extorcare si pentru alte sase acuzatii, inclusiv pentru amenintarea familiei lui Catana. Acestia i-au zis ca arunca in aer casa si compania lui Peter Catana.

Cei doi spuneau la telefon ca ii cheama Franco Domingo si Golasu Grigore.

Sam Catana a spus ca Tif lucra pe un santier cu el. Intr-o perioada acestia frecventau aceeasi biserica romaneasca din Kitchener.