Presedintele rus Dmitri Medvedev si presedintele american ales Barack Obama au avut sambata o convorbire telefonica in cursul careia s-au pus de acord sa se intalneasca in curand, a anuntat un purtator de cuvant al Kremlinului, informeaza NewsIn.

Cel mai probabil, intrevederea va avea loc la Washington, care va gazdui in weekendul viitor summitul G20, a spus purtatorul de cuvant. Summitul G20, care reuneste principalele puteri industriale ale lumii si tarile cu cel mai pronuntat avant economic, a fost convocat pentru a discuta despre contracararea crizei financiare globale.

Purtatorul de cuvant de la Kremlin a refuzat sa dea detalii despre continutul primei convorbiri telefonice dintre Medvedev si Obama, spunand doar ca liderul de la Kremlin l-a felicitat pe viitorul sef al Casei Albe pentru campania incununata de succes dusa in cursa pentru presedintie.

Relatiile Washingtonului cu Moscova, care se apropiasera dupa atentatele de la 11 septembrie 2001 din Statele Unite, s-au deteriorat odata cu extinderea NATO catre frontierele Rusiei, aparitia proiectului scutului antiracheta in Europa si razboiul din Georgia, astfel incat in prezent au ajuns la cel mai scazut nivel din perioada de dupa Razboiul Rece.