Imobilele care au apartinut patrimoniului sindical din Romania si care au fost preluate de statul roman, de organizatiile cooperatiste sau de orice alte persoane juridice, in perioada 6 martie 1945 pana in prezent, vor fi restituite, a decis marti Guvernul.

Executivul a adoptat, in sedinta de marti, proiectul de lege care reglementeaza regimul juridic al unor imobile care au apartinut patrimoniului sindical din Romania - Confederatiei Generale a Muncii, Consiliului General al Sindicatelor si Uniunii Generale a Sindicatelor din Romania -, precum si procedura de dobandire a dreptului de proprietate asupra acestora, anunta NewsIn.

Actul normativ prevede infiintarea de catre confederatiile nationale sindicale reprezentative a Uniunii Nationale pentru Preluarea Patrimoniului Social (UNPPS), avand statut de persoana juridica, in vederea preluarii in proprietate a imobilelor.

Conform actului normativ, restituirea bunurilor se va face in natura, iar in cazurile in care acest lucru nu este posibil, vor fi stabilite masuri reparatorii, care se vor acorda, potrivit Titlului VII din Legea 247/2005 privind reforma in domeniile proprietatii si justitiei.