Guvernul a extins de la cinci la sase luni perioada de reducere cu 50% a impozitelor pe cladiri si pe terenuri in cazul unitatilor turistice sezoniere, decizie in urma careia sezonul turistic ar putea fi prelungit, a anuntat, joi, secretarul de stat pentru turism Lucia Morariu, potrivit NewsIn.

"Prin aceasta masura, unitatile hoteliere cu activitate sezoniera, in primul rand cele de pe litoralul Marii Negre, vor fi stimulate sa inceapa mai devreme activitatea specifica, sezonul turistic se va prelungi, iar sansele ca turistii sa inceapa sa frecventeze inca din luna aprilie statiunile turistice vor creste”, a precizat Lucia Nora Morariu, secretar de stat pentru turism in cadrul Ministerului pentru IMM, Comert, Turism, Profesii Liberale.

In opinia secretarului de stat, masura adoptata, care a intrat deja in vigoare, va ajuta si la reducerea preturilor practicate de hotelieri. "Masura ajuta la extinderea sezonului turistic si implicit o activitate mai lunga va duce la scaderea preturilor pentru turist si, pe de alta parte, daca hotelierii vor incepe mai devreme activitatea in statiunile cu grad mare de sezonalitate, vor produce venituri suplimentare la bugetul statului”, a adaugat Lucia Morariu.

Potrivit Luciei Morariu, Guvernul a adoptat OU 127/2008, prin care se extinde de la cinci la sase luni perioada de reducere cu 50% a impozitelor pe cladiri si pe terenuri aferente unitatilor turistice sezoniere, la initiativa Ministerului pentru IMM, Comert, Turism, Profesii Liberale – Departamentul Turism.