Los Angeles Times a anuntat, in editia sa de marti, ca a concediat 10% dintre jurnalisti, o noua reducere de personal in cadrul marelui cotidian de pe coasta de vest a Statelor Unite, care se confrunta cu o scadere semnificativa a veniturilor din publicitate, relateaza AFP.

"The Times nu este mai imun la rasturnarile de situatie decat celelalte companii si institutii", a explicat Eddy W. Hartenstein, editorul LA Times. "Deci evaluam si recalibram in continuare organizatia si operatiunile noastre", a adaugat Hartenstein.

In urma noilor concedieri, numarul membrilor echipei editoriale a Los Angeles Times este de 660 de persoane, fata de 1.200 in 2001, subliniaza cotidianul, care si-a redus deja paginatia cu 14% in luna iulie, in incercarea de a compensa scaderea numarului anunturilor publicitare din cauza crizei imobiliare.

Fondat in 1881, cotidianul face parte din grupul Tribune Co. si a fost cumparat in 2007 de investitorul Sam Zeller pentru 13 miliarde de dolari. In 2005, publicatia revendica peste 840.000 de cititori pe zi.