Presedintele iranian Mahmoud Ahmadinejad sufera de epuizare, dar starea sa de sanatate nu este atat de grava cum sugereaza opozitia, a declarat un apropiat al sefului statului pentru agentia oficiala IRNA.

"Presedintele isi va reveni in totalitate si isi va continua activitatea, dar rusinea va ramane mereu asupra celor care au raspandit acele zvonuri", afirma Mohammad Esmail Kowsari, citat de CNN.

Zvonurile privind inrautatirea starii de sanatate a liderului islamist au fost puse de Kowsari pe seama unui "razboi psihologic", menit sa divizeze electoratul fundamentalist din Iran. "Zvonurile ca Ahmadinejad ar fi grav bolnav sunt o tactica mai veche care are rolul influentarii alegerilor din iunie 2009", a explicat Kowsari, membru al Parlamentului iranian.

Presa iraniana a speculat zilele trecute ca presedintele Mahmoud Ahmadinejad a anulat o serie de aparitii in public din cauza starii sale de sanatate precare. Agentia IRNA il citeaza pe Mansour Borghei, unul dintre oficialii administratiei prezidentiale, care a declarat ca Ahmadinejad "se simte rau pentru ca este surmenat".

Pe de alta parte, Associated Press noteaza ca presedintele Iranului, care va implini luni 53 de ani, a participat sambata, la Teheran, la o ceremonie religioasa, desi arata foarte obosit in timp ce-si saluta sustinatorii.