Divizia belgiana a bancii Fortis, cumparata de grupul bancar BNP Paribas, ar putea sa isi schimbe denumirea, potrivit editiei electronice a cotidianului economic belgian L'Echo, anunta AFP, citat de NewsIn.

"Daca preluarea bancii Fortis de catre banca franceza BNP Paribas este certa, atunci este timpul sa gasim un nume nou pentru un elan nou pe piata", a spus presedintele Fortis Belgia, Peter Vandekerkhove, care nu a precizat insa cand va avea loc schimbarea numelui si nici care va fi acesta.

"In ce priveste marca, ne gandim sa revenim cu o marca reinnoita, care ne va oferi noi sperante in Belgia", a spus Vandekerkhove, la postul de televiziune RTL-TVI.

Grupul financiar belgiano-olandez Fortis, puternic afectat de criza financiara, a fost separat la inceputul lunii octombrie. Principalele active ale bancii au fost preluate de guvernele din Olanda, Belgia si Luxemburg si de catre banca franceza BNP Paribas.

BNP Paribas detine in prezent 75% din actiunile Fortis Belgia. In Olanda, reprezentantii bancii au anuntat deja in urma cu zece zile ca vor renunta la marca Fortis.