Doi ofiteri romani din cadrul Fortelor Terestre din Ministerul Apararii vor primi „Medalia pentru Serviciu Meritoriu” din partea ambasadorul SUA Nicholas Taubman, informeaza misiunea diplomatica americana.

Colonelul Nicolaie Liviu Bumbacea a fost reprezentantul de rang inalt al Romaniei in cadrul Centrului de Coordonare a Coalitiei din Directia pentru Strategie, Planificare si Politica a Comandamentului Central al Statelor Unite de la Baza Aeriana MacDill, Florida. El va primi aceasta distinctie pentru profesionalismul demonstrat in abordarea si rezolvarea unei game largi de chestiuni referitoare la contributia contingentului romanesc in spriijinul Operatiunilor Enduring Freedom si Iraqi Freedom.

Maiorul Stefan Raileanu a fost atasatul adjunct al apararii, al fortelor terestre, navale si aeriene al Romaniei in Statele Unite. El va primi distinctia pentru demonstrarea unei extraordinare competente profesionale si diplomatice ca reprezentant al unui aliat cheie in razboiul împotriva terorismului.

„Medalia pentru Serviciu Meritoriu” este o distinctie militara de rang inalt conferita drept recunoastere a unor actiuni ce denota merite deosebite in serviciu in spatele frontului.

Acordarea decoratiilor se va face in cadrul unei ceremonii care va avea loc luni, 27 octombrie, la Centrul Cultural American.