Guvernul a trimis presedintelui Traian Basescu, in cursul zilei de miercuri, analizele privind impactul economico-financiar al majorarilor salariale, al majorarii punctului de pensie pentru grupele I si II de munca si al acordarii indemnizatiilor pentru mame, votate de Parlament, anunta NewsIn.

Potrivit unor surse ministeriale, citate de NewsIn, analizele cerute de presedinte in privinta impactului economic al masurilor adoptate de Parlament au fost trimise miercuri la Cotroceni, din date reiesind ca majorarile promovate de Legislativ nu se sustin din punct de vedere economic.

Premierul Tariceanu a declarat luni ca presedintele Basescu i-a cerut o serie de date suplimentare referitoare la majorarile salariale aprobate de Parlament, in baza carora sa isi fundamenteze decizia privind promulgarea sau nu a legilor in acest sens.

"In aceste zile am purtat o corespondenta cu presedintele, in care eu i-am adus la cunostinta o serie de date cu impactul economic al unor decizii ale Parlamentului care ar putea intra in vigoare. Ma refer la salariile profesorilor, la pensiile cu grupa I si II de munca si la ajutoarele pentru mame.(...) Presedintele mi-a cerut o serie de date suplimentare pentru a-si fundamenta decizia, care urmeaza sa fie trimise pâna miercuri", a declarat Tariceanu, in emisiunea "Stirea zilei", de la Antena 3.

Premierul a precizat ca analizele vor fi elaborate de ministerele Finantelor si Muncii, documentele fiind fundamentate pe impactul economic al unor astfel de masuri care, in opinia sa, ar avea "consecinte dramatice" daca ar fi puse in aplicare.