Un judecator spaniol a dispus eliberarea unor suspecti islamisti arestati in urma cu o saptamana, afirmand ca nu are suficiente dovezi pentru a-i tine in detentie, transmite CNN.

Politia din Spania a arestat mai multe persoane joia trecuta, suspectate ca ar fi fost implicate in activitati teroriste. Arestarile au avut loc langa Barcelona.

Suspectii au fost retinuti sub acuzatia ca au oferit adapost celor implicati in atentatele de la Madrid, din urma cu patru ani, dar si ca au finantat si recrutat teroristi islamisti.

Operatiunea antiterorista s-a aflat sub comanda judecatorului Baltasar Garzon, de la Curtea Nationala. Acesta a declarat insa ca nu are suficiente dovezi pentru a-i retine pe cei arestati. El a eliberat opt dintre suspecti, in timp ce patru raman in arest deoarece sunt acuzati in alte cazuri.

Atentatele asupra unor trenuri de persoane au avut loc la 11 martie 2004, iar ele au dus la moartea a 191 de persoane si ranirea altor 1.800. 23 de persoane au fost condamnate pentru rolul avut in atacuri.