Bursa de pe Wall Street a inregistrat aprecieri importante luni, dupa ce autoritatile americane au anuntat un nou program de stimulare fiscala pentru revigorarea economiei Statelor Unite.

Indicele Dow Jones Industrial a castigat 413.21 de puncte, sau 4.67%, pentru a atinge valoarea de 9265.43 de puncte. In acelasi timp, indicele S&P 500 a castigat 44.85 puncte, pentru a inchide ziua la 985.40 de puncte, in timp ce Nasdaq Composite s-a apreciat 58.74 de puncte, pana la valoarea de 1770.03 de puncte.

Castigurile inregistrate de bursa americana au venit in contextul in care Ben Bernanke, presedintele Federal Reserve, a anuntat un nou program de stimulare fiscala pentru revigorarea economiei Statelor Unite. Precedentul plan prevede injectii de 700 de miliarde de dolari in sistemul financiar din SUA.

Bernanke le-a spus membrilor Congresului ca planul ar trebui sa includa masuri care sa imbunatateasca accesul la credite, insa nu a specificat ce forma vor avea noile masuri.

Seful Fed precizat ca exista semne ca masurile luate pana in prezent pentru a debloca piata creditelor au fost de ajutor, insa este prea devreme sa se poata contabiliza efectele ecestor masuri.