Guvernele Romaniei si Ungariei se reunesc marti, la Szeged, in cea de-a patra sedinta comuna, pe agenda discutiilor figurand proiecte precum calea ferata de mare viteza Budapesta - Bucuresti - Constanta, proiectul Nabucco si fluidizarea traficului la frontiera comuna, informeaza NewsIn.

Romania si Ungaria vor prezenta in cadrul sedintei si stadiul realizarii altor proiecte comune de infrastructura rutiera, precum coridorul IV Paneuropean, autostrada Bors-Brasov, drumul expres Vaja - Petea - Satu Mare - Baia Mare, dar si stadiul punctelor de jonctiune a autostrazilor din cele doua tari. Cele doua state doresc, de asemenea, sa puna in practica un procedeu de vanzare a rovignetelor romanesti pe teritoriul Ungariei si a celor ungare pe teritoriul Romaniei.

Guvernele Romaniei si Ungariei s-au reunit pentru prima data in sedinta comuna in anul 2005, la Bucuresti. In anul 2006 s-au reunit la Budapesta, iar in 2007 la Sibiu. Organizarea unor sedinte de Guvern comune a reprezentat o premiera in relatiile bilaterale romano-ungare.