Uniunea Europeana va organiza joi la Paris o reuniune la nivel ministerial cu oficialii cubanezi, prima din 2003, dupa ridicarea definitiva in iunie a sanctiunilor adoptate impotriva regimului lui Castro, a anuntat miercuri Ministerul francez al Afacerilor Externe, potrivit AFP.

"O intalnire intre oficialii UE si cei cubanezi se va desfasura pe 16 octombrie, la Paris", a confirmat presei purtatorul de cuvant al ministerului, Eric Chevallier. "Aceasta intalnire a fost stabilita in Consiliul din 23-24 iunie, dupa ce au fost inlaturate sanctiunile adoptate de UE in 2003 fata de Cuba, sanctiuni care constau mai ales in limitarea vizitelor oficialilor europeni de rang inalt in aceasta tara", a subliniat purtatorul de cuvant.

Ministrul francez al afacerilor externe, Bernard Kouchner, a carui tara prezideaza UE, il va primi pe omologul sau cubanez, Felipe Perez Roque, in prezenta sefului diplomatiei cehe, Karel Schwarzenberg, si a comisarului european pentru dezvoltare, Louis Michel. Cei trei responsabili europeni formeaza troica europeana.

Ministrul ceh, a carui tara era ostila ridicarii sanctiunilor, el insusi fiind expulzat din Cuba in 2005, va fi prezent la intalnire pentru ca tara sa va asigura presedintia UE de la 1 ianuarie.