Romanii se declara multumiţi de sistemul de sanatate, potrivit unui sondaj al CNAS. Potrivit acestuia, oamenii isi cunosc drepturile in caz de boala, le place comportamentul medicului curant, chiar daca uneori stau la coada si o ora. Totusi, peste 30 la suta dintre romani au precizat si-au schimbat medicul de familie.

Presedintele Casei Naţionale de Asigurari de Sanatate, Vasile Ciurchea, a declarat pentru Mediafax ca institutia pe care o conduce vrea sa lanseze un program prin care sa afle satisfactia bolnavilor fata de serviciile din spitale.

"Materialul, asa cum a fost conceput pentru prima data, poate fi considerat un experiment. Am realizat un chestionar care a fost completat in fiecare judet de un numar de asigurati stabilit aleatoriu de Casele judetene, dupa care datele au fost centralizate si transmise la CNAS", a explicat Vasile Ciurchea.

Presedintele CNAS a adugat ca sunt judete in care bolnavii sunt nemultumiti de serviciile medicale. El a dat ca exemplu judetele Calarasi, Caras Severin - care se afla in topul nemultumirilor.

In ceea ce priveste schimbarea medicului de familie, acesta a declarat ca poate fi un semnal de alarma pentru anumite zone. "Cred ca este foarte important sa stim daca bolnavii sunt nemultumiti sau nu de servicii, intrucat banii pleaca in sistem, dar oamenii nu primesc ceea ce trebuie", a mai spus Ciurchea.