Furtuna tropicala Kyle, care ameninta coasta de nord-est a Statelor Unite si cea de sud-est a Canadei, s-a transformat sambata in uragan, a anuntat Centrul national pentru Uragane, cu sediul la Miami, in Florida (sud-est), relateaza AFP, citat de Mediafax.

Potrivit prognozei NHC pe trei zile, ciclonul ar urma sa se apropie de Maine (nord-est) in ziua de duminica, inainte de a lovi, in noaptea de duminica spre luni, coastele canandiene.

Buletine de alerta au fost emise pentru coasta statului Maine, in Statele Unite, si pentru provinciile New Scotland si New Brunswick, in Canada.

Uraganul se afla, sambata la ora 21:00 (24:00 ora Romaniei), in Oceanul Atlantic, la 505 kilometri nord-vest de Bermude si la 780 de kilometri sud de orasul Nantucket (Massachusetts, nord-est), a precizat NHC.

Kyle, uragan de categoria 1 din cele 5 cate numara scara Saffir-Simpson, se indreapta spre nord cu viteza de 37 de kilometri pe ora, insotit de rafale de vant de 120 de kilometri pe ora, care ar urma sa se intensifice in urmatoarele 24 de ore.

O furtuna tropicala se transforma intr-un uragan in momentul in care rafalele de vant ating viteza de cel putin 119 kilometri pe ora.