Liderii democrati si republicani din SUA au cazut "in principiu" de acord cu planul de salvare a sistemului bancar, in valoare de 700 de miliarde de dolari, si-l vor prezenta Administratiei Bush, informeaza CNN.

Anuntul a fost facut in urma unei intalniri de doua ore avuta de reprezentanti ai celor doua formatiuni, la finalul careia politicienii si-au exprimat convingerea ca documentul va fi votat atat de Camera Reprezentantilor, cat si de Senat, urmand sa fie promulgat de Casa Alba.

Intelegerea a fost obtinuta cu doar cateva ore inainte ca presedintele George W. Bush sa sa intalneasca, la Casa Alba, cu John McCain, Barack Obama si lideri ai celor doua partide, pentru a discuta pe marginea planului.

Casa Alba a reactionat imediat la anuntul facut la Capitol Hill, afirmand ca acordul "este un semn pozitiv ca s-au facut progrese". CNN precizeaza ca nu au fost oferite detalii despre planul de salvare, iar unii politicieni au declarat ca inca mai raman cateva chestiuni nerezolvate.

Bursa americana a reactionat imediat la anuntul facut la Washington, indicele Dow Jones inregistrand o apreciere de peste 300 de puncte.