Cel putin patru persoane au fost ucise in Pakistan, in urma unui atac efectuat de un aparat fara pilot, apartinand cel mai probabil Statelor Unite, transmite CNN.

Atacul a vizat o tabara de antrenament a militantilor islamisti.

New York Times a anuntat saptamana trecuta ca presedintele George W. Bush a aprobat un ordin secret, in iulie, care permite fortelor speciale americane sa desfasoare atacuri terestre in interiorul Pakistanului, fara aprobarea autoritatilor de la Islamabad.

De altfel, elicoptere ale armatei americane, care transportau trupe de comando, au efectuat, in urma cu doua saptamani, un atac la sol in regiunea de sud a Pakistanului, Waziristan, un adevarat sanctuar pentru operatiunile al-Qaeda. Aceasta este prima incursiune cunoscuta a trupelor americane in Pakistan din 2001, data invadarii Afganistanului. In acest raid si-au pierdut viata 20 de persoane, inclusiv femei si copii.

Seful armatei pakistaneze, generalul Ashfaq Kayani Kayani, a afirmat, dupa acest atac: "Suveranitatea si integritatea teritoriala a tarii va fi aparata cu orice cost si niciunei forte externe nu ii va fi permis sa desfasoare operatiuni militare in Pakistan".