Un mecanic de locomotiva si un angajat al companiei Heidelberg din judetul Neamt au murit, vineri, dupa ce un tren care transporta piatra din cariera de la Bicaz, in locomotiva caruia se aflau patru persoane, a ramas fara frane si a lovit o alta garnitura stationata in curtea firmei, anunta Mediafax.

Incidentul s-a produs in noaptea de joi spre vineri, in jurul orei 03:30, in localitatea Tasca, pe o cale ferata industriala din curtea societatii Carpatcement, divizie a companiei germane Heidelberg, transmite corespondentul Mediafax.

Trenul venea de la o statie de concasare a societatii Heidelberg si era incarcat cu calcar.

Potrivit sefului Inspectoratului Teritorial de Munca Neamt, Ioan Popescu, trenul era format din 21 de vagoane si rula cu o viteza de aproximativ 80 de kilometri la ora, iar in locomotiva se aflau patru persoane - mecanicul-sef, ajutorul de mecanic, un acar si un angajat al statiei de concasare a societatii Carpatcement.

Cu aproximativ 15 kilometri inainte de a ajunge la societatea Carpatcement, mecanicul-sef a sesizat ca frana nu mai functioneaza, iar in acel moment angajatul statiei de concasare a sarit din tren si a murit zdrobit de stanci. Ajutorul de mecanic si acarul au mers in sala motoarelor, in cealalta parte a locomotivei, in timp ce mecanicul-sef a ramas in fata, incercand sa reduca viteza, a mai spus seful ITM Neamt.

La intrarea in curtea societatii Carpatcement, trenul a lovit o garnitura garata, formata de 17 vagoane, in care nu se afla nicio persoana. in urma impactului, mecanicul-sef a murit, in timp ce acarul si ajutorul de mecanic au scapat cu rani usoare.

Conform sursei citate, trenul care a provocat accidentul apartine Companiei de Transport Feroviar Bucuresti, iar angajatii implicati in accident sunt localnici.

"Este cel mai grav accident de munca de acest fel petrecut in judetul Neamt. Am solicitat ajutorul procurorului criminalist de la Parchetul Judecatoriei Bicaz si al colegilor de la ITM Iasi pentru a stabili cu exactitate cauzele producerii accidentului", a declarat seful ITM Neamt.