Agentia de evaluare financiara Standard & Poor's (S&P) a avertizat, joi, ca ratingul de tara 'BBB+' al Rusiei se va confrunta cu riscuri daca Moscova foloseste bani din Fondul Bogatiei Nationale si din fondul de pensii ca sa sustina pietele financiare, relateaza Reuters.

Comentariul agentiei de rating apare dupa ce ministrul rus de finante, Aleksei Kudrin, a spus ca Rusia ia in considerare posibilitatea de a folosi numerarul ca sa cumpere valori mobiliare pe piata interna.

"Orice folosire de bani publici - inclusiv din Fondul Bogatiei Nationale, care a fost creat initial ca sa sustina sistemul de pensii din Rusia, inadecvat capitalizat - in scopul mentinerii valorii activelor de pe pietele financiare ar putea avea implicatii negative asupra ratingului de tara al Rusiei", potrivit comunicatului Standard & Poor's.

Agentia de rating considera ca declaratiile lui Kudrin sunt o incercare de interventie verbala pentru stabilizarea pietelor si, prin urmare, nu au niciun fel de implicatii asupra ratingului pentru investitii.