O investitie de 200 milioane de euro pe care firma indiana Apollo Tyres si-o planificase in orasul Gyongyos din Ungaria a fost anulata, deoarece investitorul nu se simte dorit in zona, dupa ce un referendum privind investitia a fost anuntat in localitatea ungara, arata portalul economic Portfolio.hu, citat de NewsIn.

Compania indiana a ales initial Ungaria pentru investitie, statul ungar promitand subventii de cel putin 4 milioane de euro. Noua fabrica, programata sa intre in functiune in iunie 2009, urma sa aiba o capacitate de 7 milioane de anvelope pe an si ar fi creat 900 de locuri de munca.

Insa Apollo Tyres a decis saptamana trecuta sa nu mai faca fabrica la Gyongyos, oras in nordul Ungariei, si a inceput sa caute alt amplasament, in Ungaria sau in alta parte, potrivit Portfolio.hu.

Motivul principal al schimbarii de atitudine este perceptia indienilor ca nu sunt doriti in Gyongyos, dupa ce a fost anuntat un referendum local care sa arate daca populatia vrea sau nu aceasta investitie.