Sublocotenentul post-mortem Dragos Traian Alexandrescu, ucis duminica in timpul unei misiuni in Afganistan, a fost inmormantat, joi dupa-amiaza, pe Aleea Eroilor din cimitirul Flamanda din Campulung Muscel, in prezenta a peste 200 de persoane, anunta Mediafax.

Dupa slujba de pomenire, care a durat doua ore si a fost oficiata de un sobor de sase preoti, doar in prezenta familiei si a prietenilor, sicriul a fost purtat pe brate de opt militari ai Batalionului 30 Dragoslavele, de la Biserica cu hramul Adormirea Maicii Domnului si pana la Aleea Eroilor.

Un pluton format din 15 soldati a tras focuri de arma inainte ca sicriul cu corpul neinsufletit sa fie coborat in groapa, iar o garda militara de la Unitatea de Vanatori de Munte din Curtea de Arges a prezentat onorul.

"A fost o zi dureroasa pentru noi toti, rude si colegi ai lui Dragos, este un erou care si-a dat viata pentru tara. Noi il asteptam sa vina sanatos acasa, dar s-a intamplat sa fie altfel. Dumnezeu sa-l odihneasca-n pace”, a declarat maior Dorin Cotea, reprezentantul Batalionului 30 Dragoslavele din Campulung Muscel, din care facea parte militarul.

Sicriul cu trupul neinsufletit al sublocotenetului post-mortem Dragos Traian Alexandrescu, mort in Afganistan, a ajuns, miercuri noaptea, la Campulung Muscel, fiind asteptat de peste 300 de persoane - membri ai familiei, rude, prieteni si colegi.

Cortegiul funerar cu sicriul in care se afla trupul militarului ucis in teatrul de operatiuni din Afganistan s-a deplasat pe traseul Craiova - Slatina - Pitesti si a ajuns, dupa aproape sase ore, la Biserica Sf. Nicolae din Campulung Muscel, unde sase preoti au tinut o slujba de pomenire. Ulterior, cortegiul funerar a ajuns la domiciliul militarului decedat, in cartierul Rotunda, pe strada Erou Costel Constantinescu.

La Campulung Muscel este prezent si Viorel Alexandrescu, fratele militarului ucis, care a venit din Afganistan cu avionul cu care a fost adus trupul neinsufletit al sublocotenentului. Viorel Alexandrescu este subofiter sanitar si facea parte din aceeasi unitate cu Dragos Traian Alexandrescu, cei doi fiind impreuna in teatrul de operatiuni din Afganistan.

Aeronava Hercules C 130 cu trupul neinsufletit al militarului roman ucis in Afganistan, in 31 august, in timpul unei misiuni de patrulare pe autostrada A1 (Qalat - Kabul), a aterizat, miercuri, in jurul orei 16:00, pe Aeroportul Militar din Craiova.

La ceremonial au fost prezenti membrii familiei militarului ucis si prieteni apropiati ai acestuia, ministrul apararii, Teodor Melescanu, seful Statului Major General al Armatei, amiral doctor Gheorghe Marin, seful Statului Major al Fortelor Terestre, general locotenent doctor Teodor Frunzeti, precum si autoritati locale si judetene.

Cinci militari ai Batalionului 30 Vanatori de Munte “Dragoslavele” se aflau, la 31 august, intr-o misiune de patrulare pe Autostrada A1 (Qalat - Kabul), la aproximativ 20 de kilometri de Qalat. Al treilea transportor amfibiu blindat din coloana de patru a trecut peste un dispozitiv exploziv improvizat, un militar fiind ucis si alti patru raniti.

Ministrul apararii a semnat, la propunerea sefului Statului Major General, ordinul de inaintare la gradul de sublocotenent post-mortem a sergentului major Alexandrescu Dragos Traian.

Presedintele Traian Basescu a semnat, miercuri, decretul privind conferirea, post-mortem, a Ordinului National "Steaua Romaniei" in grad de Cavaler, cu insemn de razboi, sublocotenentului Dragos Traian Alexandrescu.