Presedintele Traian Basescu sustine ca nu a avut niciun contact cu vreun lider politic, inclusiv de la PD-L, pe tema impartirii de functii in Senat, si cere partidelor sa nu-l implice pe seful statului "in campania electorala prematura care se contureaza in aceste zile", anunta NewsIn.

Precizarile sefului statului vin in contextul discutiilor referitoare la cedarea, marti, de catre PD-L a vicepresedintiei Senatului in favoarea PRM, schimb in cazul caruia PNL si PC au invocat un presupus "troc politic" intre seful statului, catalogat drept "liderul informal" al democrat-liberalilor si presedintele PRM, Corneliu Vadim Tudor.

"Pentru a pune capat actiunii de intoxicare a opiniei publice lansata astazi, 2 septembrie, de membri ai unor partide politice, presedintele Romaniei precizeaza ca nu au existat niciun fel de contacte intre domnia sa si vreun lider politic sau vreun partid politic, inclusiv PDL, pe tema alocarii de functii in Senatul Romaniei", se arata intr-un comunicat al Administratiei Prezidentiale, citat de agentia NewsIn.

De asemenea, Basescu a facut un apel la partidele politice "sa nu incerce sa il implice pe seful statului in campania electorala prematura care se contureaza in aceste zile". seful statului recomanda partidelor politice sa isi axeze campania electorala pe confruntarea solutiilor propuse pentru rezolvarea problemelor reale cu care se confrunta cetatenii si nu pe dezinformarea acestora.

PD-L i-a cedat marti lui C.V Tudor postul de vicepresedinte al Senatului, primind la schimb un post de secretar si cel de presedinte al comisiei economice.

Liderul senatorilor liberali, Puiu Hasotti, a criticat marti "trocul politic" dintre PD-L si PRM si a spus ca asteapta cu interes ca liderul democrat-liberalilor, Emil Boc, sa prezinte argumentele care justifica o astfel de intelegere cu formatiunea lui C.V.Tudor.