Noile contracte revizuite ale Iranului privind extractia de petrol si gaze devin tot mai atragatoare pentru investitorii straini, iar temerile Turciei in aceasta privinta reflecta o lipsa de informare, a declarat, luni, ministrul iranian al petrolului, citat de NewsIn.

O sursa din cadrul Ministerului Energiei al Turciei a declarat, saptamana trecuta, ca tara sa nu va semna niciun acord asupra gazelor naturale cu Iranul, in cazul in care autoritatile iraniene nu vor modifica modifica termenii contractelor de rascumparare.

Semnarea acordului dintre cele doua tari privind gazele naturale fusese preconizata pentru inceputul lunii august, cu ocazia vizitei oficiale in Turcia a presedintelui iranian, Mahmoud Ahmadinejad.

Turcia si Iranul au semnat, in 2007, un acord preliminar care stabilea cadrul productiei si exportului de gaz, in parteneriat. Gazul Iranian exportat in Europa ar urma sa tranziteze Turcia, aceasta la randul sau angajandu-se sa asigure o productie de 20,4 miliarde metri cubi de gaze, la centrul de exploatare din South Pars.