Parchetul de pe langa Judecatoria Secorului 5 a dispus trimiterea in judecata, pe 18 august, a 20 de persoane implicate in dosarul „Mandatarii”, privind mai multe inselaciuni imobiliare in sectorul 5 al Capitalei, informeaza Mediafax.

Procurorii au trimis in judecata 9 persoane in stare de arest preventiv, respectiv pe Sorina Gabriela Coman, Nicoleta Gheorghian, Carmen Olteanu, Magdalena Severin, Gheorghe Maruta, Adi Baciu, Meltiade Barea, Bogdan Ionut Barea (arestat in alta cauza) si Elena Lider, pentru savarsirea infractiunilor de lipsire de libertate in mod ilegal, furt calificat, inselaciune, tentativa la inselaciune, complicitate la inselaciune, abuz in serviciu contra intereselor persoanelor, fals in inscrisuri sub semnatura privata, fals in declaratii si tulburarea folosintei locuintei.

Primele retineri au avut loc pe 14 mai, fiind vorba de doi functionari ai Primariei Sectorului 5, alaturi de alte zece persoane. Toti sunt acuzati pentru savarsirea infractiunilor de inselaciune, abuz in serviciu si fals in declaratii, dupa ce au pacalit mai multi batrani, carora le-au vandut casele.