Autoritatile din Abhazia, regiune separatista din Georgia, au decis decretarea "starii de razboi" intr-o parte a teritoriului sau, duminica, incepand de la ora 20.00 GMT (23.00, ora Romaniei), a anuntat agentia Interfax, citata de Mediafax.

Starea de urgenta se va aplica in districtele Gali, Tkvarceli, Oceamcira si Gulripci, precum si intr-o parte a districtului Suhumi.

Abhazia, care a decretat o mobilizare partiala a rezervistilor sai, continua duminica bombardamentele aeriene si tirurile de artilerie in zona defileului Kodori, aflata sub controlul Georgiei, a precizat un reprezentant al lui Bagaps, citat de Interfax.

Unitati ale armatei abhaze au fost de asemenea mobilizate pana la fluviul Inguri, la frontiera cu Georgia, in districtul Gali, regiune abhaza populata in majoritate de georgieni.

Separatistii prorusi din Abhazia au demarat sambata o operatiune militara pentru a indeparta soldatii georgieni din defileul Kodori, deschizand practic un nou front in fata fortelor de la Tbilisi, care au lansat in noaptea de joi spre vineri o ofensiva impotriva Osetiei de Sud.