Partidul Conservator a propus Partidului Romania Mare fuziunea prin absorbtie, a anuntat marti secretarul conservatorilor Codrut Seres, care a mai precizat ca la intrevederea avuta luni cu Gheorghe Funar nu a fost abordat subiectul locurilor in legislativ, insa PC este dispus unei discutii individuale cu parlamentarii PRM, potrivit NewsIn.

"Oferta noastra a fost una fara echivoc – fuziune prin absorbtie si asteptam ca cei de la PRM sa ne confirme sau sa ne infirme varianta pe care si domniile lor o doresc sau nu", a anuntat marti secretarul general al PC, Codrut Seres. Potrivit oficialului conservator, discutiile au fost initiate de reprezentantii PRM si s-au axat pe "latura national-moderata" a unei eventuale colaborari.

"Nu s-a discutat despre locuri in Parlament sau de alt fel de elemente concrete ale unei astfel de colaborari", a detaliat seres intrevederea avuta cu delegatia PRM, condusa de senatorul Gheorghe Funar. seres a precizat ca reprezentantii PRM nu au oferit o data-limita pentru a raspunde ofertei conservatorilor, insa au fost informati ca, la inceputul lunii septembrie, PRM se reuneste in cadrul unui Consiliu National si "probabil, in cadrul acestei sedinte, urmeaza sa ia o decizie".

Seres a mai sugerat ca, in cazul care PRM nu accepta fuziunea prin absorbtie, PC este "deschis unei discutii" individuale cu parlamentarii PRM care doresc sa adere la Partidul Conservator. seres a mai precizat ca exista "colegi conservatori" care l-au contactat pe demisionarul din PRM - deputatul Gelil Eserghep.