Situatia de la granita dintre Georgia si Osetia de Sud se mentine tensionata, dupa atacul produs vineri in urma caruia si-au pierdut viata sase persoane, transmite Rador.

Adjunctul sefului Comandamentului fortelor mixte de mentinere a pacii in zona de conflict georgiano-osetina, Vladimir Ivanov, a afirmat ca soldatii sai se afla in stare de alerta maxima.

Sute de persoane au fost evacuate din zona, ele ajungand in Osetia de Nord, unde sunt cazate in tabere sportive si in sanatorii.

Autoritatile din Osetia de Sud au acuzat Georgia ca este responsabila de uciderea a sase persoane intr-un atac produs vineri. Potrivit informatiilor, in urma atacului auu fost ucisi cinci civili si un soldat din fortele de pace din Osetia de Nord. Alte sapte persoane au fost ranite in urma atacului cu mortiere, dar si in urma unor focuri trase de lunetisti.

Georgia a afirmat ca fortele sale au fost atacate si au deschis focul asupra agresorilor.

Organizatia pentru Securitate si Cooperare in Europa a condamnat escaladarea tensiunilor in zona conflictului georgiano-osetin si a lansat la adresa celor doua parti un apel la retinere.

Osetia de Sud s-a desprins de Georgia la inceputul anilor 90, iar Rusia are un contingent de peste 1.000 de soldati in regiune. Guvernul de la Tbilisi incearca sa recastige controlul asupra Osetiei de Sud si a Abhaziei, ambele provincii fiind sustinute de catre Rusia.