Un nou grup de 39 de voluntari americani ai Corpului Pacii (VCP) vor depune vineri juramantul inainte de inceperea unei misiuni de 2 ani in Romania.

Potrivit unui comunicat al Ambasadei SUA, la ceremonia de vineri va participa si ambasadorul american la Bucuresti, Nicholas Taubman.

In ultimele 10 saptamani, voluntarii s-au aflat la Ploiesti pentru a urma cursuri intensive de limba romana si de cultura si istorie a Romaniei. In timpul sesiunii de pregatire, voluntarii au fost gazduiti de familii de romani.

Corpul Pacii Romania a luat fiinta in 1991, la cererea Guvernului Romaniei. In prezent, 140 de voluntari lucreaza in 40 de judete din intreaga tara. De la inceputul programului in Romania, in 1991, peste 850 de voluntari au sprijinit patru tipuri de program, respectiv predarea limbii engleze ca limba straina, dezvoltarea economica a comunitatii, dezvoltarea institutionala si managementul si educatia in domeniul mediului inconjurator.

Corpul Pacii a fost creat in 1961 de presedintele John F. Kennedy, pentru promovarea pacii si a prieteniei prin punerea la dispozitie a unor voluntari americani care sa contribuie la dezvoltarea sociala, economica si umana a tarilor-gazda in care isi desfasoara activitatea. Peste 180.000 de americani au lucrat in cadrul Corpului Pacii in 134 de tari.