Presedintele american George Bush si-a reinnoit angajamentul de a sprijini aderarea Kosovo la NATO si Uniunea Europeana. In cadrul unei intalniri la Casa Alba cu liderii kosovari, Bush si-a reiterat si opozitia fata de o impartire teritoriala a fostei provincii sarbe, anunta Rador.

Cu ocazia intalnirii de la Casa Alba cu presedintele Fatmir Sejdiu si cu primul-ministru Hasim Thaci, ai Republicii Kosovo, presedintele Bush le-a promis acestora ca va incerca sa convinga cat mai multe tari sa stabileasca relatii diplomatice cu tanara natiune.

"Sprijin cu tarie independenta Kosovo, sunt impotriva oricarei diviziuni a tarii. Apreciez curajul vostru si angajez SUA sa va ajute la realizarea visurilor voastre" - a spus presedintele Bush, care si-a reinnoit angajamentele de a sprjini aderarea Republicii Kosovo la NATO si la UE.

Primul-ministru kosovar, Hasim Thaci a declarat ca intalnirea cu presedintele Bush nu numai ca a subliniat legaturile stranse cu SUA, dar si angajamentul tarii sale de a fi pentru totdeauna un prieten de nadejde al Americii.

La randul sau, presedintele Fatmir Sejdiu a declarat ca tara sa urmareste principiile democratiei si libertatii, o tara a tuturor cetatenilor sai, cu respect deosebit pentru minoritati si cu interes deosebit pentru stabilirea unor bune relatii cu Serbia.