Ramasitele pamantesti descoperite in urma cu un an in apropierea orasului Ekaterinburg apartin lui Alexei, unicul fiu al tarului Nikolai al II-lea si uneia dintre cele patru fiice, Marea Ducesa Maria, a anuntat Comitetul de investigatii de pe langa Procuratura Generala a Rusiei, citat de Rador.

Analizele de laborator au confirmat ca ramasitele apartin copiilor tarului.

Expertii rusi vor continua analiza comparativa a ADN-ului, dupa ce au primit acordul unor familii regale europene inrudite cu familia imperiala rusa. Verdictul final se va pronunta dupa analiza comparativa a analizelor osoase ale celor doi copii si sangele tarului Nikolai al II-lea, care s-a gasit pe camasa acestuia pastrata la Muzeul Ermitaj din Sankt Petersburg.

Anuntul procurorilor rusi a venit cu o zi inainte de aniversarea a 90 de ani de la asasinarea tarului Nikolai al II-lea, a imparatesei Alexandra Feodorovna, a tareviciului Aleksei si a celor patru fiice ale acestora, Marile Ducese Olga, Tatiana, Maria si Anastasia.

Corpurile incinerate ale victimelor au fost ulterior ingropate in doua locuri secrete, in apropiere de Ekaterinburg. Ramasitele lor, cu exceptia celor doua descoperite anul trecut, au fost identificate in anii '90 si inhumate cu onoruri de stat la Catedrala Sfantu Petru si Pavel din Sankt Petersburg.