La Vama Veche a debutat, astazi, o noua campanie antidrog, anunta Rador.

Campania se adreseaza celor aproximativ cinci mii de tineri care isi vor petrece vacanta in aceasta statiune pana pe 18 august.

Doua corturi inscriptionate vizibil au fost amplasate pe plaja de la Vama Veche, urmand ca de aici sa se distribuie, timp de o luna, seringi, prezervative si materiale de informare asupra riscurilor asociate consumului de droguri.

Potrivit presedintelui Agentiei Nationale Antidrog, Pavel Abraham, tinerii trebuie sa constientizeze la ce se expun atunci cand consuma droguri, mai ales ca segmentul de varsta cel mai expus la risc este 15 -29 de ani.

Presedintele Agentiei Nationale Antidrog, Pavel Abraham, atrage atentia si asupra folosirii repetate a seringilor, care poate duce la contaminarea cu HIV/SIDA, Hepatita B sau C , precum si la alte boli care se transmit in acest fel.

O statistica intocmita la nivelul Agentiei Nationale Antidrog arata ca anul trecut numai in Bucuresti existau aproape 17.000 de consumatori de heroina injectabila, iar numarul celor care apeleaza la droguri sintetice a crescut in Banat si Transilvania, zone cu un tranzit intens catre Ungaria si tarile vestice.