Trafic intens si circulatie ingreunata pe drumurile care fac legatura intre litoral si capitala si pe cele doua autostrazi. Politia le recomanda soferilor sa foloseasca rute ocolitoare, informeaza RRA.

Traficul rutier se desfasoara ingreunat, in coloana, pe DN 39, de-a lungul litoralului Marii Negre, intre Eforie Sud si Eforie Nord, pe DN 22C Basarabi-Cernavoda, unde traficul este si mai aglomerat, iar viteza de deplasare nu poate depasi 15-20 km/h, si pe DN 2 A, Constanta-Harsova.

De asemenea, ingreunat se circula si pe Autostrada Bucuresti-Pitesti, dar si pe Autostrada Bucuresti-Constanta. Pentru evitarea acestor tronsoane de drum foarte aglomerate recomandam folosirea urmatoarele rute ocolitoare: DN 3, Constanta-Basarabi-Cobadin-Ostrov, se poate trece Dunarea cu bacul inspre Calarasi si, in continuare, de la Calarasi inspre Lehliu si, apoi, pe Autostrada Bucuresti-Constanta, pana la Bucuresti.

De asemenea, din Mangalia se poate circula pe DJ 391 pana la Negru Voda si, in continuare, pe DN 38, pana la Cobadin, apoi se poate urma traseul DN 3, pe care l-am amintit, pana la Ostrov si, mai departe, Calarasi, Lehliu, Autostrada Constanta-Bucuresti.

De asemenea, din Mangalia, pentru evitarea zonei aglomerate de pe DN 39, dintre cele doua Eforii, se poate urma traseul DJ 391, pana la Negru Voda, si, in continuare, DN 38, pana la Agigea, iar apoi se poate reintra pe DN 39, pana la Constanta.