Ministrul Transporturilor, Ludovic Orban, s-a prezentat vineri dimineata la Parchetul Inaltei Curti de Casatie si Justitie, unde a fost audiat de procurori pentru inchirierea unor spatii comerciale in perioada in care era viceprimar general al Capitalei.

La iesirea din Parchet, Ludovic Orban a declarat presei ca nu tine minte de ce este acuzat: "Marturisesc ca nu tin minte", a raspuns el la intrebarile ziaristilor, dar a fost "ajutat" imediat de avocatul sau: "fals si abuz in serviciu".

Ministrul Transportului considera ca nu este vinovat de acuzatiile aduse, desi recunoaste ca "baza legala (a contractelor pe care le-a semnat, n.r.) vine din negura anilor regimului comunist".

"Consider ca semnarea protocolului respectiv a fost perfect legala. Consider chiar ca a fost o obligatie, era un debit ce trebuia recuperat de Primaria capitalei", a afirmat Orban.

Conducerea Uniunii Nationale a Cooperativelor Mestesugaresti (UCECOM) il acuza pe Ludovic Orban ca i-ar fi vandut ilegal o proprietate in suprafata de 1.654 mp Cooperativei Arta Textila.