Mai multi membri ai CSM au afirmat, in sedinta de plen, ca inspectia judiciara nu a reusit sa arate cine a furnizat presei imaginile din dosarul Remes-Muresan de la DNA, informeaza NewsIn. Astfel, procurorii Bogdan Licu si Cristian Deliorga, precum si presedintele Inaltei Curti de Casatie si Justitie, Nicolae Popa, au spus ca nota inspectiei nu raspunde la intrebarea cine sau ce institutie a dat publicitaţii acele imagini.

"Nu s-a putut stabili, fara dubiu, persoana care a multiplicat si transmis catre terti inregistrarea audio-video si care a incalcat confidentialitatea lucrarilor care au caracter secret, fiind certa doar posibilitatea de multiplicare a montajului audio-video, atat in cadrul Serviciului Tehnic, cat si in incinta sediului central al Directiei Nationale Anticoruptie", se precizeaza in raportul intocmit de cei patru inspectori judiciari desemnati de CSM sa faca verificarile in acest caz.

Consiliul Superior al Magistraturii s-a sesizat din oficiu pe 11 octombrie 2007 si a dispus ca Inspectia Judiciara sa faca verificari pentru a descoperi provenienta imaginilor difuzate de TVR 1 in seara zilei de 10 octombrie 2007. Potrivit raportului, verificarile au urmarit imprejurarile in care au fost facute interceptarile si inregistrarile audio-video, traseul parcurs de inregistrari inclusiv la instantele judecatoresti, precum si multiplicarea acestora. Conducerea DNA a negat intotdeauna ca imaginile difuzate de TVR ar fi fost furnizate de procurori.