Omar Hayssam, alaturi de celelalte patru persoane cercetare in dosarul Foresta Nehoiu, au fost achitate, ieri, de Curtea de Apel Bucuresti, decizie care poate fi atacata cu recurs, anunta Mediafax.

Potrivit deciziei, "Curtea a respins ca neintemeiata cererea de schimbare a incadrarii juridice, formulata de reprezentantul Parchetului in ceea ce ii priveste pe inculpatii Omar Hayssam, Gheorghe Iosif si El Assal Emile Raja".

In aceeasi decizie se arata ca instanta ii achita pe Omar Hayssam, fratele acestuia, Omar Mohamad, El Assal Emile Raja, Gheorghe Iosif si Popa Carmen Marilena, pe motiv ca faptele de care au fost acuzati ori nu exista, ori nu sunt prevazute de legea penala.

De asemenea, instanta a lasat nesolutionata partea din dosar referitoare la prejudiciul adus de presupusa infractiune.

Solutia data de judecatorii Curtii de Apel Bucuresti poate fi atacata cu recurs si, potrivit minutei, cheltuielile judiciare raman in sarcina statului.

in dosarul Foresta Nehoiu, procurorii i-au trimis in judecata pe omul de afaceri Omar Hayssam, fratele lui, Mohamad Omar, El Assal Emil Raja si Gheorghe Iosif , pentru crima organizata si bancruta frauduloasa, in timp ce Carmen Marilena Popa a fost deferita instantei pentru fals intelectual.

Potrivit rechizitoriului procurorilor, Omar Hayssam si fratele lui sunt acuzati ca ar fi constituit un grup infractional la care au aderat si alte persoane cu scopul de a obtine beneficii materiale si financiare, prin comiterea de infractiuni. Procurorii au stabilit ca Omar Hayssam era liderul acestui grup, iar Mohamad Omar si El Assal Emile Raja erau responsabili de activitatea firmelor controlate, cunsocuite drept "Grupul Manhattan".

Probele administrate de procurori au stabilit ca grupul infractional controla activitatea a catorva zeci de firme - printre care Foresta Nehoiu SA, Foresta Transcom SRL, Best Wood Nehoiu SRL - care, in scopul ascunderii faptelor ilicite, simulau incheierea de contracte cu alte firme fantoma.

Omar Hayssam este dat in urmarire internationala, el fiind condamnat de Curtea de Apel Bucuresti la 20 de ani de detentie, pentru implicarea in rapirea a trei jurnalisti la Bagdad. Fuga lui Hayssam a generat demisiile a trei sefi de servicii secrete si a procurorului general al Romaniei, Ilie Botos.

Complicele sau, Mohammad Munaf a fost condamnat in prima instanta, la Bagdad, la pedeapsa capitala.