Un nou guvern al Serbiei, proeuropean, a fost constituit aseara, la doua luni de la alegerile parlamentare anticipate, anunta Rador.

Din Cabinet fac parte reprezentantii coalitiei "Pentru o Serbie Europeana", ai Partidului Socialist, si ai minoritatilor nationale.

Printre prioritatile noului Cabinet, care il are in frunte pe Mirko Cvetkovic, se afla integrarea europeana si ratificarea acordului de asociere si stabilizare, dezvoltarea economica, apararea integritatii teritoriale si cresterea responsabilitatii sociale.

Programul national de guvernare mai prevede si ratificarea acordului energetic cu Rusia, respectarea obligatiilor internationale si lupta impotriva coruptiei si crimei organizate. Pentru noul Cabinet, care are in componenta sa 26 de membri, au votat, dupa zece ore de discutii aprinse, 127 de deputati ai adunarii Serbiei.

Guvernul, potrivit noii legi a ministerelor, are si un prim-viceprim-ministru, in persoana liderului socialistilor Ivica Dacic, si trei vicepresedinti. Tot aseara, membrii Cabinetului au depus si juramantul in fata deputatilor, in textul caruia, incepand din 2007, este mentionata si provincia Kosovo ca parte constitutiva a Serbiei.