Primarul sectorului 1, Andrei Chiliman, a anuntat, astazi, semnarea contractului de salubrizare cu firma Romprest Service, prin care locuitorii sectorului sunt scutiti de plata taxei de salubrizare, si a respins acuzatiile "rechinilor gunoaielor", care contesta licitatia pentru acest contract, anunta Mediafax.

Andrei Chiliman a anuntat, intr-o conferinta de presa, ca luni a fost semnat contractul cu operatorul de salubrizare Romprest, incheiat pe o perioada de 15 ani.

„Am semnat, luni, contractul cu operatorul de salubrizare, acesta fiind semnat in urma organizarii primei licitatii publice din Capitala, in conformitate cu legislatia in vigoare”, a spus edilul sectorului 1.

Potrivit lui Chiliman, firma care a castigat licitatia va asigura curatenia strazilor din sector si va ridica gunoiul menajer de la cetatenii si de la asociatiile de proprietari din sectorul 1.

Primarul a aratat ca valoarea contractului este aproximativ egala cu cele din alte doua sectoare ale Capitalei, 3 si 6, in conditiile in care, in cazul acestora, operatorii de salubritate au ca obiect doar curatarea strazilor. Astfel, in sectorul 6 salubrizarea stradala costa 70,4 milioane de lei pe an, in timp ce la sectorul 3 curatarea strazilor costa 51,7 milioane de lei pe an.

„Pentru curatarea strazilor din sectorul 1, dar si pentru ridicarea gunoiului menajer de la cetateni, valoarea contractului este de 60,4 milioane de lei pe an”, a mai spus Chiliman.

Acesta a precizat ca asigurarea ridicarii gunoiului menajer cu bani din bugetul local a fost singura solutie de a avea curatenie in sector, deoarece existau peste 20.000 de familii care nu detineau contracte de salubrizare.