Candidatii PNL la alegerile parlamentare vor fi alesi, intr-o serie de colegii, pe baza unei competitii interne in partid, a anuntat astazi presedintele liberalilor, Calin Popescu Tariceanu.

Liderul PNL a precizat ca fiecare candidat isi va face campanie electorala pentru a-si convinge colegii ca merita ales si pentru a demonstra ca este capabil sa stranga voturi.

"Daca nu poate strange voturi in partid, nu va putea sa o faca nici in fata cetatenilor" care nu au o optiune politica bine definita, a explicat el.

Decizia, anuntata de Tariceanu in prima sedinta a Consiliului de Coordonare PNL Bucureşti, se inscrie intr-o serie de masuri care au ca scop dinamizarea vietii de partid.

Astfel, in perioada urmatoare partidul "isi va deschide portile" pentru atragerea de noi membri: personalitati recunoscute din diferite zone, dar si cetateni simpli, cu o "atitudine altruista". In plus, liberalii doresc sa constituie asociatii socio-profesionale, in principal in zona meseriilor liberale: medici, avocati sau experti, precum si "organizatii de cartier".