Autoritatile au demarat doua anchete in cazul accidentului produs miercuri seara la Tancabesti, in urma caruia o femeie a murit dupa ce o pasarela, ce fusese lovita de un camion, a cazut peste masina ei, informeaza Rador.

Ministerul Transporturilor cerceteaza corectitudinea proiectului si a executiei pasarelei, un raport fiind asteptat in doua zile.

Ministerul sustine ca respectivul camion nu avea dreptul sa circule la acea ora in respectiva zona si nu are autorizatie.

De asemenea, politia rutiera a anuntat ca autocamionul apartine unei societati comerciale din comuna Ciolpani (jud. Ilfov), fiind condus de Radu R., sofer profesionist din anul 1979.

Autocamionul a intrat pe DN1 de pe drumul judetean 101 B si a rulat pe DN1 dinspre Bucuresti catre Ploiesti aproximativ 400 de metri pana la pasarela pietonala. Din motive necunoscute inca, basculanta s-a ridicat accidental inainte de a ajunge in dreptul pasarelei, fapt care a determinat acrosarea acesteia, desprinderea si prabusirea ei peste doua autoturisme.

Conducatorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind zero, si au fost recoltate probe biologice in vederea stabilirii alcoolemiei. Pe numele sau a fost deschis dosar penal.