Presedintele Comisiei juridice a Camerei Deputatilor, conservatorul Sergiu Andon, sustine ca in dosarul Zambaccian se poate vorbi despre ingerinte politice in mod "categoric, ostentativ, vizibil, demonstrabil".

Comisia Juridica il audiaza, in aceasta dupa-amiaza, pe fostul premier Adrian Nastase, dupa ce Curtea Constitutionala a decis ca urmarirea penala impotriva sa nu poate fi facuta decat cu avizul Camerei Deputatilor.

"Se contureaza clar o insistenta din a transforma niste raporturi de natura comerciala sau civila intr-o roaba de hartii, in jurul careia sa se poata colporta ca ar fi ceva para-penal. Sunt o alambicare de vorbe si de sustineri, dar cand scuturi si cauti penalul, nu il gasesti", a afirmat Andon, dupa expunerea punctelor de vedere ale celor sapte raportori.

Inainte de inceperea audierilor, Adrian Nastase era optimist: "Voi reusi sa le arat colegilor mei ca a fost vorba de un contract de asociere", a afirmat Nastase, adaugand ca e vorba de un litigiu civil intre el si firma de constructie care s-a ocupat de lucrarile la imobilul din strada Zambaccian.

Dezbaterile in Comisa juridica ar putea fi incheiate in aceasta seara, urmand ca in cursul zilei de joi sa fie finalizat raportul, pe structura referatului deja existent.