Comisia Juridica urmeaza sa-l audieze, in aceasta dupa-amiaza, pe Adrian Nastase, dupa ce Curtea Constitutionala a decis ca urmarirea penala impotriva sa nu poate fi facuta decat cu avizul Camerei Deputatilor.

"Voi reusi sa le arat colegilor mei ca a fost vorba de un contract de asociere", a afirmat Nastase inainte de intrarea la audieri, adaugand ca e vorba de un litigiu civil intre el si firma de constructie care s-a ocupat de lucrarile la imobilul din strada Zambaccian.

"De 4 ani de zile, DNA-ul incearca s atransforme o speta de drept civil intr-una de drept penal", a declarat Nastase. "Incercarea de a-l transforma intr-un caz de penal, intr-un caz de coruptie, mi se pare absolut jenanta", a precizat Adrian Nastase.

Secretarul general al Camerei Ioan Muntean, a anuntat ieri ca se doreste ca, in cursul saptamanii viitoare, rapoartele privind dosarele deputatilor PSD Miron Mitrea si Adrian Nastase sa fie dezbatute in plen in aceeasi zi, dar nu s-a stabilit inca data exacta.

"Cine putea sa citeasca cele peste 2.000 de file? Hai sa fim seriosi", a spus Ioan Muntean, adaugand ca in cadrul Comisiei s-a constatat doar ca s-au realizat procedurile legale.

Comisia Juridica urmeaza a da un raspuns pe dosarul lui Adrian Nastase in cursul zilei de joi.