Drumul National 7 Arad-Deva va fi monitorizat, de astazi, de Politia Rutiera, in cadrul unei actiuni de prevenire a accidentelor, anunta Rador.

Acest tronson de 150 de kilometri de drum national este traversat zilnic de 25.000 de masini si este cunoscut drept "soseaua mortii", fiind in topul arterelor cu cele mai multe accidente din tara.

De la intrarea in tara la Nadlac si pana la Zam, la limita judetului Hunedoara, vor fi montate patru aparate radar, care vor functiona permanent: unul intre Nadlac Vama si Pecica, doua in zona Varadia de Mures - Odvos - Barzava - Conop si un al patrulea pe tronsonul Arad - Lipova. Radarele vor fi regasite in special in zonele unde au fost inregistrate accidente rutiere grave.

Totodata, numarul politistilor rutieri in trafic va fi mult mai mare. Tronsonul de drum amintit va fi, de asemenea, monitorizat de "fratele cel mare", Big Brother, cum este botezat de soferi, adica videocamere montate la Savarsin, Varadia de Mures, Barzava si Conop. Monitorizarea va fi extinsa si pe tronsonul Pecica - nadlac, iar apoi pe alte drumuri nationale, care strabat judetul.