Trupul neinsufletit al soldatului roman Claudiu Marius Covrig, care si-a pierdut viata vineri Afganistan, va fi adus maine in tara cu o aeronava militara, la Baza Aeriana de la Bobocu, din judetul Buzau, funeraliile urmand sa aiba loc miercuri, la Cimitirul Eternitatea din Galati, anunta Mediafax.

"Sublocotenentul (post-mortem) Claudiu Marius Covrig, cazut la datorie pe timpul indeplinirii unei misiuni in Afganistan, va fi adus in tara cu o aeronava militara apartinand Fortelor Aeriene Romane, luni, 16 iunie 2008, in jurul orei 18.00. Un ceremonial militar-religios se va desfasura dupa sosirea aeronavei la Baza Aeriana de la Bobocu, judetul Buzau", se arata intr-un comunicat al Ministerului Apararii remis Mediafax.

La eveniment va fi prezentat ordinul ministrului Apararii, Teodor Melescanu, privind inaintarea la gradul de sublocotenent post-mortem a lui Claudiu Marius Covrig.

Funeraliile sublocotenentului post mortem Claudiu Covrig vor avea loc miercuri, la ora 13.30, la Cimitirul Eternitatea din Galati, precizeaza comunicatul MApN.

Ministerul Apararii precizeaza, de asemenea, ca starea de sanatate a celor trei militari raniti vineri in Afganistan este buna, sublocotenentul Marius Vasile Apostol, sergentul major Daniel Dumitru Drugan si caporalul Marius Barbu urmand sa isi continue misiunea in teatrul de operatii.

Militarul roman Marius Covrig, din Batalionul 300 Infanterie "Sfantul Andrei" din Galati, detasat in Afganistan, a murit in urma unui atac cu armament usor, iar alti trei au fost raniti usor. Incidentul s-a produs vineri, in jurul orei 5.00, ora Romaniei, in Afganistan.

Toti cei patru militari au plecat in misiune in Afganistan in perioada decembrie 2007-ianuarie 2008 si urmau sa revina in tara in mai putin de o luna. Batalionul din care facea parte militarul ucis se afla la sfarsit de misiune, saptamana viitoare urmand sa inceapa rotatia trupelor.

Marius Covrig era la prima misiune internationala. El urma sa implineasca 30 de ani in luna septembrie a acestui an si era casatorit, dar nu avea copii. El locuia in Galati, impreuna cu sotia sa.