Directia Generala Anticoruptie a retinut, astazi, inca trei persoane in scandalul "Mita pentru permise" de la Pitesti, anunta Realitatea Tv.

Cele trei persoane retinute astazi sunt administratorii unor scoli de soferi din Pitesti.

Procurorii anticoruptie au retinut, vineri, 20 de politisti de la Serviciul de Eliberare a permiselor auto din Pitesti. Cei 20 sunt acuzati ca eliberau permise de conducere fara examen, in schimbul unor sume de bani. Procurorii anticoruptie sustin ca au gasit in total in locuintele celor 20 de politisti peste un milion de euro.

Procurorii anticoruptie ii suspecteaza pe cei 20 ca solicitau intre 2.000 si 8.000 de euro pentru eliberarea unui permis de conducere fara examen.

Angajatii de la permise aveau clienti din randul celor care fie erau plecati din tara, fie nu stiau sa scrie, fie nu locuiau in Pitesti. Oamenii erau racolati de intermediari, printre care un preot si mai multi instructori auto. Potrivit anchetatorilor, numarul celor care intermediau afacerea, dar si al clientilor se ridica la cateva sute. Cei care voiau permis de conducere fara examen, isi faceau mai intai viza de flotant in Pitesti sau rezidenta. Dupa ce domiciliul din Pitesti era inscris in cartea de identitate, respectivii obtineau si permisul de conducere.