O mare companie de stat din Iran si-a obligat angajatii celibatari sa se casatoreasca pana pe 21 septembrie, in caz contrar acestia urmand a fi concediati, anunta presa iraniana de astazi, citata de Mediafax.

Cotidianul conservator Kayhan informeaza ca este vorba despre o "companie din sudul tarii", insa cotidianul Etemad spune ca este vorba de Zona energetica de economie speciala Pars, care grupeaza instalatiile petrochimice iraniene din Golf.

Directiva data de conducere explica faptul ca, "din nefericire", unii dintre colegi "nu si-au respectat angajamentul si sunt inca celibatari", contrar politicii din aceasta zona economica.

"Din acest motiv anuntam pentru ultima data ca toti colegii, barbati si femei, au termen pana pe 21 septembrie sa indeplineasca aceasta importanta datorie morala si religioasa" a casatoriei, se mai indica in aceasta directiva.

Contractul de munca al angajatilor care vor fi inca celibatari la aceasta data va fi anulat incepand cu 22 octombrie, potrivit textului semnat de responsabilul cu securitatea al zonei economice, Abdul Wahed Baradji.

Zona industriala din apropierea orasului Assalouyeh este situata pe o bucata de pamant lipsita de ospitalitate intre Golf si un lant muntos, marcata de un climat foarte cald si umed.

Angajatii din zona sunt, in general, tineri care lucreaza pe perioade scurte, pe salarii relativ mari, care apoi pleaca impreuna cu familiile lor in centrul tarii.