Ministerul Roman de Externe a anuntat masuri speciale pe perioada Campionatului European de Fotbal din Austria si Elvetia, tari care, la randul lor, au intensificat controalele la frontiere, anunta Rador.

Ministerul a decis suplimentarea personalului consular, astfel incat romanii care merg in Austria si Elvetia pentru campionat sa fie asistati cat mai bine.

Intre timp, autoritatile austriece au introdus controlul la frontiere pe durata campinatului, masura valabila pana pe 1 iulie si care are ca scop identificarea persoanelor care pot crea probleme pe stadioane. Astfel cei care vor sa urmareasca de la fata locului Campionatul European de Fotbal trebuie sa stie ca sunt controale la toate punctele de trecere a frontierei terestre si navale dintre Austria si Germania, Italia, Slovacia, Slovenia, Cehia si Ungaria. Controalele se fac si la frontiera aeriana.

Regimul de calatorie pentru cetatenii comunitari, inclusiv pentru romanii care vor calatori in Austria si Elvetia, ramane neschimbat, in sensul ca nu este nevoie de obtinerea vizei de intrare, ci doar de posesia unui act de identitate valabil pentru Austria, respectiv pasaport valabil pentru Elvetia.