Presedintele Frantei, Nicolas Sarkozy, se afla, astazi, intr-o vizita oficiala in Grecia. Aceasta este prima vizita in Grecia a unui sef de stat francez in ultimii 25 de ani, anunta Rador.

Discutiile se vor referi, intre altele, la presedintia Uniunii Europene pe care Franta o preia de luna viitoare, precum si la proiectul unei Uniuni pentru Mediterana, promovat de Sarkozy.

Ultima vizita oficiala a unui presedinte francez in Grecia a fost cea a lui Francois Mitterrand, in 1982. La mai bine de un sfert de secol dupa, actualul lider de la Elysee, Nicolas Sarkozy se va afla astazi la Atena unde se va intâlni cu oficiali greci si se va adresa Parlamentului, onoare care le-a mai fost acordata lui Charles de Gaulle, Dwight Eisenhower si Geroge Bush senior.

Discutiile presedintelui Sarkozy cu oficialii de la Atena vor privi, intre altele, presedintia franceza a Uniunii Europene din a doua jumatate a acestui an si proiectul Uniunii pentru Mediterana, initiat de liderul francez si sustinut de Grecia. Va fi semnat, totodata, un acord cadru in domeniul apararii. De la Atena, Nicolas Sarkozy va pleca la Beirut, unde mâine se va intâlni cu noul presedinte libanez Michel Suleiman.