Barack Obama a castigat nominalizarea Partidului Democrat pentru Casa Alba, indica numaratoarea realizata de Associated Press si citata de Fox News.

AP isi sustine informatiile luand in considerare sprijinul unor superdelegati, care insa nu a fost facut public.Tabara lui Obama nu a anuntat oficial victoria, asteptand inchiderea urnelor de vot in Montana si Dakota de Sud, unde marti au avut loc alegeri preliminare.

Potrivit sondajelor de opinie si numaratorii delegatiilor, senatorul de Illinois este foarte aproape sa depaseasca numarul de candidati necesar pentru a obtine nominalizarea partidului la alegerile pentru Casa Alba.

Numaratoarea realizata de AP indica, inainte de alegerile de marti, ca fosta Prima Doamna a SUA se bucura de sustinerea a 1.916 de delegati, in timp ce Barack Obama avea sprijinul a 2.073 de delegati democrati. AP sustine ca Omaba ar fi depasit numarul de 2.118 de delegati necesari pentru a deveni candidatul partidului la alegerile prezidentiale.

Hillary Clinton urmeaza sa tina in cateva ore un discurs la New York iar analistii asteapta ca ea sa se retraga din cursa.

Nu este exclus ca Hillary sa fie desemnata vicepresedintele lui Obama in cursa pentru Casa Alba.